Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
10 perc előkészületet igényel csak ez a tésztás-szaftos finomság, amit a gyerekek is garantáltan szeretni fognak. Ha időszűkében vagyok, előkapom ezt a megoldást, és biztos lehetek abban, hogy aznap senki nem marad éhes 🙂
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg tetszés szerinti tészta (legjobb a szarvacska)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Kevés olaj a sütéshez
- 1 nagy dobozos tejföl (300 g)
- 1 nagy tejfölösdoboznyi tej
- Só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom ízlés szerint
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítés
Az egész étel nem egy bonyolult mutatvány, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom 🙂
A tésztával kezdem: sós vízben épp csak annyira főzöm meg, hogy egy tésztát félbeharapva a közepén még látszódjon a lisztcsík. Ezalatt a csirkemellet falatnyi kockára vágom, a fokhagymát vékony karikákra, és kevés olajon fehéredésig sütöm. Közben ízesítem sóval, borssal, zöldfűszerekkel. A tejfölt a tejjel felöntöm, egy kézi habverővel alaposan elkeverem, kevés só, bors, zöldfűszer mehet ebbe a szaftba is.
Előveszek egy jénait, és a tésztát a husival belekeverem. Nyakonöntöm a szafttal, a tetejét megszórom reszeltsajttal, és fedővel lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre. A sütés utolsó 5 percében leveszem a fedőt, hogy a sajt kapjon egy szép barna árnyalatot, majd tálalom is.
Ha nem azonnal tálalom, hanem kihűlés után vagy másnap, addigra szépen szeletelhető is.