Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha épp nincs kéznél egy jól bevált recept, vagy szedett-vedett hozzávalók állnak csak rendelkezésre, ez a tokány remek megoldás: olyan hajrá-étel (mindent bele…), mégis finom, és a hozzávalók változatossága miatt sohasem unalmas.
Hozzávalók
- 70 dkg disznócomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál újhagyma
- egy fehér paprika
- 2-3 szem kisebb paradicsom
- 10 dkg húsos szalonna
- pár szem savanyú uborka
- só, bors, vegeta
- 2 evőkanál liszt
- egy evőkanál pirospaprika
Elkészítés
A szalonnát csíkokra vágom, kevés olajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálkába és félreteszem.
A szalonna kisült zsírján megpárolom a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott újhagymát.
Amikor már puha, hozzáadom a kockára vágott fokhagymát és paprikát is.
Amíg megpuhulnak, csíkokra vágom a disznócombot.
Amikor a hagymás alap kész, meghintem a liszttel, és alaposan elkeverem. Végül mehet rá a pirospaprika, még egy keverés. Ezután beleteszem a húst, a megpucolt és cikkekre vágott paradicsomot, felöntöm bőven vízzel, és sózom, borsozom, vegetázom.
Kb. 20 perc alatt puhára fő a hús, ekkor a karikára vágott uborkát is hozzáadom, és visszateszem a szalonnát is.
Rottyantok még egyet rajta, és kész is. Rizzsel tálalom.
Ízlés szerint adható hozzá egy kis citromlé vagy mustár is, esetleg tejszín. Vagy ami épp van otthon 🙂