Barion Pixel

Tokány

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha épp nincs kéznél egy jól bevált recept, vagy szedett-vedett hozzávalók állnak csak rendelkezésre, ez a tokány remek megoldás: olyan hajrá-étel (mindent bele…), mégis finom, és a hozzávalók változatossága miatt sohasem unalmas.

 

Hozzávalók

  • 70 dkg disznócomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • egy fehér paprika
  • 2-3 szem kisebb paradicsom
  • 10 dkg húsos szalonna
  • pár szem savanyú uborka
  • só, bors, vegeta
  • 2 evőkanál liszt
  • egy evőkanál pirospaprika

 

Elkészítés

A szalonnát csíkokra vágom, kevés olajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálkába és félreteszem. 

A szalonna kisült zsírján megpárolom a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott újhagymát. 

Amikor már puha, hozzáadom a kockára vágott fokhagymát és paprikát is. 

Amíg megpuhulnak, csíkokra vágom a disznócombot. 

Amikor a hagymás alap kész, meghintem a liszttel, és alaposan elkeverem. Végül mehet rá a pirospaprika, még egy keverés. Ezután beleteszem a húst, a megpucolt és cikkekre vágott paradicsomot, felöntöm bőven vízzel, és sózom, borsozom, vegetázom. 

Kb. 20 perc alatt puhára fő a hús, ekkor a karikára vágott uborkát is hozzáadom, és visszateszem a szalonnát is. 

Rottyantok még egyet rajta, és kész is. Rizzsel tálalom. 
Ízlés szerint adható hozzá egy kis citromlé vagy mustár is, esetleg tejszín. Vagy ami épp van otthon 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!