Barion Pixel

Töltött vajas kifli

Szerző:

Kelt tészták, Tojásmentes, Kenyérfélék, Összes recept, Húsétel, Sós finomság, Zsemle, kifli

Adag: 12 db

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Ismét meleg van, jó kis nyárvégi kánikula, így alig-alig bírtam rávenni magam a sütésre. De hát azt mégsem mondhatom a 4 évesnek, hogy „tessék, itt egy százas, egyél valahol”, és ő is szívesebben eszi azt, amin látja a saját keze munkáját, így egy gyors, könnyű és elronthatatlan töltött kiflit készítettünk ma.

 

Hozzávalók (12 db kiflihez)

  • 40 dkg BL55 liszt
  • 1,7 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • egy kávéskanál cukor
  • 5 dkg teavaj
  • fél kávéskanál só
  • 2 evőkanál olaj

 

A töltéshez szalámi, sajt, újhagyma (vagy ami szem-száj ingere, és otthon kéznél van).

 

Elkészítés

A tejet meglangyítom, elkeverem benne a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és félreteszem dolgozni. Közben először a száraz, majd a nedves hozzávalókat belemérem a dagasztótálba, végül beleöntöm a felfutott élesztős tejet is, és jó alaposan megdolgoztatom a géppel. A vaj miatt lágy, puha tésztát kapok, ha nagyon ragadna, még egy kis lisztet adok hozzá. 
Amikor már szép egynemű a tészta, lefedem egy konyharuhával, és fél órára félreteszem kelni. 

 

 

Közben előkészítem a tölteléket: csíkokra vágom a szalámit, karikára az újhagymát, és lereszelem a sajtot. 
Ha már duplájára kelt a tészta, alaposan belisztezett felületre borítom, és olyan vékonyra nyújtom, ahogy a tészta hagyja magát. 12 cikkre vágom, ráfektetem a szalámit, megszórom a hagymakarikákkal és a sajttal, majd feltekerem a kifliket, és sütőpapíros tepsire rakom őket. 

 

Érdemes sok helyet hagyni közöttük, mert dagadni fognak még.  

 

30 percig hagyom pihenni ismét, közben a sütőt 210 fokra előmelegítem. Sütés előtt vízzel megspriccelem a kifliket, és megszórom szezámmaggal. 25 perc alatt szép barnára sülnek (akkor tökéletes, ha az aljuk is kap egy kis színt).

Jó megvárni, míg legalább egy kicsit hűlnek, de azért kihívás 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!