Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 8 db kifli + kb 0,5 kg-os kenyér
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
A teljes kiőrlésű vegyes lisztes kenyér tésztája volt az alap, de a tésztát 2/3-1/3 arányban elosztottam, a kevesebből kiflit sütöttem, a nagyobb darabból pedig kenyér sült.
Nem csak szép lett, hanem finom is 🙂
A kifli formázása: a vékonyra kinyújtott tésztát 8 darabba vágom, a végétől a csúcsáig jó szorosan feltekerem, a végén még a tenyeremmel meg is nyomom kicsit, hogy a rétegek szorosan illeszkedjenek.
Sütőpapíros tepsire teszem, pihen 20 percet.
Jól megspriccelem vízzel, megszórom lenmaggal és szezámmaggal.
A kenyeret formázás és 40 perc pihentetés után pengével bevágom, magokkal díszítem:
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül:
A kenyérnek jénaiban 220 fokon kb 40 perc kell: