Barion Pixel

Padlizsános-cukkinis tejszínes tészta

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Cukkini, Sós finomság, Tésztafélék

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ezt az ételt nem is nagyon kell túlragozni, könnyebben és gyorsabban elkészíthető, mint ameddig tart leírni a hozzávalókat. És nem utolsó sorban értékmentésként sem utolsó…

 

Hozzávalók

  • 20 dkg cukkini
  • 30 dkg padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • rozmaring, só, bors
  • kevés sonka (ízlés szerint)
  • pár reszelésnyi parmezán
  • 6-8 db olajbogyó
  • 15 dkg főtt tészta

 

Elkészítés

A tésztát kifőzöm sós vízben (ha van maradék máshonnan, az még jobb). Közben a padlizsánt és a cukkinit gyufaszálra vágom, a fokhagymát karikára. 

Az olajon megfuttatom a zöldségeket a fokhagymával. Nem sütöm puhára, mert nem akarom teljesen összetörni. Fűszerezem sóval, borssal, egy rozmaringággal. Amikor már majdnem kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom, hogy rottyanjon egyet.

Majd belekeverem a tésztát, ezzel is hagyom összemelegedni, és már tálalom is. Tálaláskor vékony csíkokra vágott sonkával, reszelt parmezánnal és ízlés szerint olajbogyóval teszem tartalmasabbá és csinosabbá. 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!