Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
A recept eredetije a klasszikus pizza recept. Itt most csak a feltéteken változtattam, ezért ezeket írom le részletesen.
Hozzávalók a paradicsomos alaphoz
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- egy nagy doboz sűrített paradicsom
- kevés ketchup
- cukor, só, bors, friss rozmaring, bazsalikom, oregánó
- 6-8 fej konzerv gomba
Feltét: szalámi, kukorica, paradicsomkarikák, jó sok reszelt sajt
Hozzávalók a tejfölös alaphoz
- 20 dkg tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só
Feltét: 3 szál újhagyma, pár deka fetasajt (rámorzsolva), fekete olajbogyó, kevés apróra vágott aszalt paradicsom (ezt előtte kb 15 percre langyos vízbe áztattam; elhagyható), rozmaring, jó sok reszelt sajt.
Elkészítés
A vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomsűrítményt, ízesítem fűszerekkel, és a vékony szeletekre vágott gombát kb. 5-6 percig összefőzöm vele.
Ezzel a gombás alappal kenem meg az egyik pizzatésztát
Mehet rá a feltét ízlés szerint
A végén jó alaposan megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amikor az alja elkezd rózsaszínesedni) megsütöm.
Közben elkészítem a tejfölös alapot: a tejfölben elkeverem az apróra vágott fokhagymát és kevés sót, rákenem a tésztára
A feltéttel megszórom, és ugyanúgy megsütöm, mint a másikat.