Barion Pixel

Zöldbabfőzelék tükörtojással

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

 

Nálunk mindig van a fagyasztóban zöldborsó, zöldbab, franciasaláta alap, brokkoli, hogy ha hirtelen kell valami finomat főzni, ne jöjjek zavarba – hiszen ezekből bármikor fél órán belül készülhet egy finom főzelék, a tükörtojás pedig hab a tortán.

 

Hozzávalók (3 adaghoz)

  • 25 dkg mirelit zöldbab
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj (vagy zsír)
  • 2 evőkanál liszt
  • csapott kávéskanál törött pirospaprika
  • só, bors, kevés tárkony
  • fél evőkanál 10%-os ecet
 
Elkészítés
 
A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, és fedő alatt majdnem puhára főzöm. Közben elkészítem a rántást: a zsiradékon megpirítom a lisztet, ezután hozzáadom az apró kockára vágott fokhagymát is, amivel még 1,5 percig kavargatom. A tűzről levéve adom hozzá a pirospaprikát, alaposan elkeverem, majd folyamatos kevergetés közben beleöntöm a főzelékbe. Rottyantok még egyet rajta, és csak ekkor adom hozzá az ecetet. A főzelék ennyi volt.
Tálalás előtt megsütöm a tükörtojást. Én úgy szeretem, ha a sárgája még folyik, ezért mindkét oldalát kb 1,5-1,5 percig sütöm. A tányérra téve megszórom vegetával, őrölt borssal és kevés pirospaprikával.

 

Kell ennél gyorsabban elkészíthető ebéd? 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!