Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha már a könyökünkön jön ki a sok hús étel, de olyat szeretnénk főzni, amit a húsevő férjünk/egyéb csatolt részek is megesznek, na akkor nyúlok én a zöldséges fasírthoz. Szinte bármilyen körettel tálalható, és egész gyorsan elkészül.
Hozzávalók
- 30 dkg darálthús
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg zöldség vegyesen: padlizsán, cukkíni, sárgarépa, fehérrépa
- só, bors, pirospaprika
- egy szikkadt zsemle vagy pár szelet kenyér
- 2 tojás (elhagyható)
- mindenféle magvak (szotyi, tökmag, szezámmag, lenmag)
- kevés zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
- olaj a ütéshez
Elkészítés
A darálthúshoz hozzáadom a leáztatott és kinyomkodott zsemlét, a lereszelt (vagy egész kis darabokra vágott) zöldségeket és a tojást.
Megszórom alaposan a magokkal is.
Innentől kezdve úgy viselkedik, mint a sima fasírt: golyókat formázok, majd a két tenyerem között ellapítom, és megforgatom zsemlemorzsában. Olajban lassú tűzön kisütöm (persze süthető a sütőben is, éppen hogy megspriccelve kevés olajjal vagy akár anélkül). Szendvicsbe, ebédre vagy csak úgy, nasiként is fogyasztható 🙂