Barion Pixel

Zöldséges fasírt

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Cukkini, Húsétel, Sós finomság

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha már a könyökünkön jön ki a sok hús étel, de olyat szeretnénk főzni, amit a húsevő férjünk/egyéb csatolt részek is megesznek, na akkor nyúlok én a zöldséges fasírthoz. Szinte bármilyen körettel tálalható, és egész gyorsan elkészül.

 

Hozzávalók

  • 30 dkg darálthús
  • egy kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zöldség vegyesen: padlizsán, cukkíni, sárgarépa, fehérrépa
  • só, bors, pirospaprika
  • egy szikkadt zsemle vagy pár szelet kenyér
  • 2 tojás (elhagyható)
  • mindenféle magvak (szotyi, tökmag, szezámmag, lenmag)
  • kevés zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
  • olaj a ütéshez

 

Elkészítés

A darálthúshoz hozzáadom a leáztatott és kinyomkodott zsemlét, a lereszelt (vagy egész kis darabokra vágott) zöldségeket és a tojást.

Megszórom alaposan a magokkal is.

Innentől kezdve úgy viselkedik, mint a sima fasírt: golyókat formázok, majd a két tenyerem között ellapítom, és megforgatom zsemlemorzsában. Olajban lassú tűzön kisütöm (persze süthető a sütőben is, éppen hogy megspriccelve kevés olajjal vagy akár anélkül). Szendvicsbe, ebédre vagy csak úgy, nasiként is fogyasztható 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!