Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha eddig még nem tűnt volna fel valakinek, elárulom: szeretem a leveseket. Mindet. De legjobban azokat, amik villámgyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, és könnyedén variálhatóak. Mint például egy zöldségleves.
Hozzávalók
- 2 nagyobb répa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- fél zeller (kb annyi, mint karalábé)
- 2-3 db krumpli
- egy fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
- egy nagy fej fokhagyma
- egy babérlevél
- késhegynyi köménymag
- petrezselyemzöld, esetleg tárkony vagy lestyán
- só, bors,
- kevés törött pirospaprika – ez el is hagyható
Elkészítés
A répát és a fehérrépát karikára vágom, a karalábét és a zellert kockára, a fokhagymát gerezdekre szedem, a lilahagymát egészben teszem egy edénybe, és kevés olajon megpirítom őket.
Amikor már finoman illatozik, felöntöm vízzel, beleteszem a falatnyi kockára vágott krumplit, ízesítem a fűszerekkel (és a fűszerpaprikával).
Fedő alatt kb. 25 percig főzöm, megkóstolom. Ha a répa és a krumpli puha, kész. Tejföllel tálalom.