Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: kb 70 dkg-os kenyér

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Receptek, Tojásmentes,

Ez a recept is Limara pékségéből származik. Mivel férjem leginkább a fehér kenyeret szereti, nyilvánvaló volt, hogy kell találnom egy olyan receptet, ami az ő ízlésének is megfelel (és se nem kovászos, se nem sokmagvas, se nem nem soklisztes tömör…), és úgy látszik, ez a kenyér tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Hozzávalók

– 50 dkg finomliszt (BL55)
– 1,5 teáskanál só
– 1 evőkanál cukor
– 2 evőkanál burgonyapehely
– 2 dkg vaj
– 3 dl tej
– 2 dkg élesztő


Elkészítés

A hozzávalókat a dagasztótálba mérem, és jó 20 percig dolgozik rajta a gép. A végén egy ruganyos, könnyen formázható tésztát kapok. 

Lisztezett tálba teszem, konyharuhával lefedem, és hagyom egy órát kelni. 

Ezután formázom, sütőpapírral bélelt jénaiba teszem, és újabb egy órát pihen konyharuhával lefedve. 

Ezután megcsinálom pengével a bevágásokat, és a sütőt előmelegítem 230 fokra. Mielőtt a sütőbe tolom a kenyeret, a tetejét és a jénai tetejének a belsejét is alaposan megspirccelem vízzel. 

15 percig sül 230 fokon, utána visszaveszem 200 fokra, és még 25 percig sül fedő alatt. Kiveszem, rácsra teszem, azonnal megspriccelem újra vízzel, és hallgatom, ahogy szépen cserepesedik :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/