Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: fejenként 4 szelet kenyér

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Kenyérfélék, Receptek, Tojásos ételek, Villámkaják,

A bundás kenyeret mindenki ismeri, és általában szereti is. Ez is egy fajta spórolás, amikor a több napos kenyeret már nem szívesen eszi meg az ember, de bundás kenyérként még egy utolsó küldetésre bevethető. A férjem szokása, hogy két szelet kenyér közé ken kinyomós sajtot (akár natúr, vagy ahogy én szeretem: zöldfűszeres verzióban), és úgy bundázza, süti. Mondhatom, ha már bebüdösítjük a lakást a sülő olajjal, ez a megoldás mindenképpen kárpótol érte :o)


Hozzávalók

– kenyér
– egy tömlős sajt (ízlés szerinti ízesítésű)
– tojás
– a sütéshez olaj

Elkészítés

Annyira pofon egyszerű étel, hogy nem is tudom, leírjam-e. Szóval fogom a kenyérszeleteket, páronként.

A pár egyik oldalát megkenem a sajttal, ráborítom a másik szeletet. 

Így egyben minden oldalát megforgatom a villával felvert, enyhén megsózott tojásban, majd meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Lehetne még tölteni szalámival, kolbásszal, reszelt sajttal, bármivel, ez egy alapverzió, de imádjuk!

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/