Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Villámkaják,

Be kell vallanom, néha “csalok”. Igen, szoktam használni zacskós ételízesítőket, különösen, ha gyorsan kell az asztalra varázsolnom valamit. Nyilván nincs ez így minden nap, de néha ennyire futja csak az időből/energiából, és szerintem ennyi néha belefér.

Így lett a mi mai ebédünk chilis bab, vagy ahogy a Knorr hirdeti: chili con carne.


Hozzávalók

60 dkg darált sertés comb vagy dagadó
2 nagy fej vöröshagyma
kevés olaj vagy zsír
2 zacskó Knorr chili con carne alap
20 dkg Kinley vörösbabkonzerv


Elkészítés

A hagymát apró kockára vágom, és a zsiradékon puhára párolom. Hozzáadom a darált húst, és 15 perc alatt összefőzöm. Ezután az előírás szerint 8 dl vízben elkevert alapot is hozzáöntöm, és 10 percig rotyogva forralom. Eleinte soknak tűnik a lé, de nem lesz vele baj, szépen be fog sűrűsödni. Az utolsó 3 percre hozzáöntöm a lecsepegtetett konzervbabot is, és pár karika lilahagymával már tálalom is a remek, kissé csípős fogást 🙂
 
Én kihagytam a kukoricát, mert jobban szeretem nélküle, de aki szereti, egészen biztosan nem rontja el azzal, ha tesz bele.