Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 3 fő

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Ha húst akarok venni, egy megbízható henteshez megyek, ebből nem engedek. Egyszerűen szeretem tudni, hogy mi kerül az asztalra és a tányérunkba.
És ha csirkemellet veszek, mindig csontosan. Nem csak azért, mert ennek az ára jóval alacsonyabb szokott lenni, mint a filének, hanem mert a csonton mindig hagyok egy pár falatnyi husit, és egy gyors leves is készül a második elé, ami ugye nem elhanyagolható szempont 🙂
Most egy nagyon gyors, pár perces előkészületet igénylő tepsis csirkemellet mutatok – mire ez elkészül, a leves is megfő – és nem voltam összesen csak 15 percet a konyhában, a többi a sütő és a főzőlap érdeme 🙂


Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell (kb. 70 dkg)
  • só, bors, kevés oregánó, kakukkfű
  • 10 dkg fetasajt
  • 10 dkg trappista
  • 6-8 szem koktélparadicsom (vagy normál, kinek mi van otthon 🙂 )
  • kevés olaj a sütéshez


Elkészítés

A csirkemellet kb fél centi vastag szeletekre vágom, óvatosan sózom (hiszen a feta is sós), borsozom, és a zöldfűszerekkel is megszórom. Egy tepsit vékonyan kikenek olajjal, majd egymás mellé sorakoztatom a szeleteket. Megszórom őket morzsolt fetával, és a karikára vágott paradicsomot is ráhelyezem. 

A legvégén pár szelet trappistát is teszek rá, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, alufóliával letakarva. 

30 perc után megnézem, ha a husi átsült, még visszatehetem pár percre fólia nélkül, hogy a sajt is szépen megbarnuljon – nálunk most ez a lépés elmaradt, mert már éhes volt a család 🙂