Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 15 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Egyik este kifogytunk a csokiból. Nálunk ez ritkaság, tekintve hogy milyen édesszájúakkal élek, így rögtönöznöm kellett. A férjem nem akarta elhinni, hogy 5 perc alatt csokit tudok neki készíteni (lehet, hogy az igazán csokoládé fanatikusok most a kardjukba dőlnek, de nekünk, egyszerű halandóknak ez már csokiként funkcionál), pedig a receptet eredetileg tőle tanultam…


Hozzávalók

– 15 dkg cukor
– 2 púpos evőkanál kakaópor
– 5 evőkanál víz
– 5 dkg vaj vagy laktózmentes Vénusz margarin

Elkészítés

A cukrot összekeverem a kakaóporral. 

Ráöntöm a vizet, és kanállal összekeverem. 

Tudom, első pillantásra úgy néz ki, hogy soha nem lesz ebből a kellő, sár-szerű anyag, de higgyétek el: lesz, nem is soká. Ha az 5 kanál víz kevés lenne, adjatok hozzá még egyet, de több nem kell.

Ha már összeállt, mehet a tűzre, és közepes lángon, folyamatos keverés közben összeforralom. Amikor már szépen rotyog, és a cukor is elolvadt, mehet bele a vaj. Addig főzöm, amíg a vaj elolvad, aztán kis tálkákba mérem, és pár perc után (ha nagyon türelmetlen a közönség, tegyük be a fagyasztóba, kicsit gyorsít a hűlési folyamaton) ehető. Nálunk magában is elfogy, de sütihez, bevonóként is remek.

Ha pedig szilikon muffin formába kanalazzuk a még meleg mázat (és úgy egy a fagyóba), pár óra múlva egy egyszerű mozdulattal kifordítható belőle.

Remek tortadíszt vagy csokifalatokat kapunk :o) 

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/