Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Tojásos ételek, Villámkaják,

Nem is tudom, hogy ezt az ételt miért hanyagoltam az elmúlt időben, pedig nagyon szeretem. Ahány ház, annyi szokás – vagyis kismillió féle elkészítése lehetséges, ízlésünknek (és a hűtőnk tartalmának) megfelelően.
Férjem csak hagymásan szereti, én nem bánom, ha a hagyma mellett pirul egy kis füstölt kolbász vagy sonka is, de lehet dúsítani paprikával, paradicsommal is.


Hozzávalók

8 tojás
3 közepes hagyma
kevés olaj a sütéshez
só, bors, törött pirospaprika
extra: sonka, kolbász, paradicsom, paprika, vagy ami szemünk-szánk ingere 🙂


Elkészítés

A rántotta titka az edény, amiben sütjük. Nem, nem mindegy, hogy milyet használunk. Ha nem teflonos és karcmentes, majdnem biztos a kudarc, és akkor áztathatjuk fél napig és kapargathatjuk sütés után az edényt. Szóval ha biztosra akarunk menni, ne spóroljunk egy jó serpenyővel.
A hagymát kockára vágom, és kevés zsiradékon puhára párolom. Fontos, hogy puha legyen, mert a tojás gyorsan megsül, és ha nem elég puha előtte a hagyma, ropog a fogunk alatt. Bár ha valaki éppen így szereti, akkor nem is olyan fontos a puhára párolás 🙂

Szóval amíg párolódik a hagyma, a tojásokat feltöröm, és egy villával alaposan összekeverem. 

Sózom, borsozom, és a puha hagymára öntöm. 

Innentől már állandóan kevergetem, hogy egyenletesen süljön át, és megpróbálom elkapni azt a pillanatot, amikor már átsült, de még nem szárad ki. Na ekkor kell azonnal tányérra tenni, különben a forró edényben még tovább sül, és akkor garantált a kiszáradás.

Tálalhatom kevés pirospaprikával megszórva, vagy anélkül – csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek 🙂