Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Nem nagy kunszt, körülbelül annyi idő alatt elkészül, amíg megfő a tészta, tehát érdemes ezzel kezdeni. Munka után, fáradtan, vagy csak egy lustázós napon kiváló ebéd vagy vacsora lehet.


Hozzávalók


– bármilyen zöldség, ami otthon van, és szeretjük: cukkíni, padlizsán, hagyma, répa, fokhagyma
– olívaolaj – ebből lehet jó sok
– zöldfűszerek (majoranna, oregánó, petrezselyemzöld, bazsalikom)
– az íze kedvéért mehet bele egy kis húsos szalonna is – de akár el is hagyható (én nem hagynám el)
– tészta (én most masnitésztát használtam, ezzel könnyű lenyűgözni egy gyereket is :o) )

Elkészítés

Először is a tésztát felteszem főni lobogó sós vízbe. Minden zöldséget vékony csíkokra vágok, és bő olajon félpuhára párolom (ha teszek bele szalonnát, akkor azzal kezdem, hogy kicsit ropogósra süljön, és csak utána mennek bele a zöldségek). Leszűröm a tésztát, ráöntöm a zöldségekre, még egyet rottyantok rajtuk, és már kész is. 

Reszelt parmezánnal tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/