Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Szeretem az ilyen tésztás ételeket: az elkészítésük nem nagy kunszt, körülbelül annyi idő alatt elkészül, amíg megfő a tészta, tehát érdemes ezzel kezdeni. Munka után, fáradtan, vagy csak egy lustázós napon kiváló ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók
- bármilyen zöldség, ami otthon van, és szeretjük: cukkíni, padlizsán, hagyma, répa, fokhagyma
- olívaolaj – ebből lehet jó sok
- zöldfűszerek (majoranna, oregánó, petrezselyemzöld, bazsalikom)
- az íze kedvéért mehet bele egy kis húsos szalonna is – de akár el is hagyható (én nem hagynám el)
- tészta (én most masnitésztát használtam, ezzel könnyű lenyűgözni egy gyereket is 🙂 )
Elkészítés
Először is a tésztát felteszem főni lobogó sós vízbe. Minden zöldséget vékony csíkokra vágok, és bő olajon félpuhára párolom (ha teszek bele szalonnát, akkor azzal kezdem, hogy kicsit ropogósra süljön, és csak utána mennek bele a zöldségek). Leszűröm a tésztát, ráöntöm a zöldségekre, még egyet rottyantok rajtuk, és már kész is.
Reszelt parmezánnal tálalom.