Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Levesek, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Egy újabb finom, gyors és mindenki kedvence-leves. Ez annyira, hogy még a férjem is kétszer szedett belőle :o)

Hozzávalók


– egy egész fej fokhagyma
– egy kisebb fej vöröshagyma
– 3 dkg teavaj vagy kevés olívaolaj
– só, bors ízlés szerint
– 1 púpos evőkanál liszt
– 6-7 dl húsleves alaplé (vagy ugyanennyi víz egy húsleves leveskockával)
– 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A vajon megpárolom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a zúzott fokhagymát is. 

Egy percig kevergetem, majd a tűzről levéve rászórom a lisztet, elkeverem. Felöntöm az alaplével (vagy a vízzel és beledobok egy leveskockát), ízesítem sóval, borssal, és jó 20 percig közepes lángon főzöm fedő alatt. 

Ekkor félrehúzom, botmixerrel simára dolgozom. 

Beleöntöm a tejszínt, és egy utolsó rottyantásra még visszateszem a tűzre. 

Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/