Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 8 db

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Receptek, Sós finomság, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Zsemle, kifli,

Tegnap nagyon nem volt időm bonyolult, pepecselős dolgokat készíteni, de enni mégiscsak kell valamit, és mivel kongott a kenyértartó, gyorsan összedobtam egy kiflit – férjem kérésére ezúttal fokhagymás tésztával.


Hozzávalók

– 50 dkg finonliszt (BL55)
– 6-8 evőkanál olaj
– 1,5 dl tej
– 1,5 dl víz
– 2 dkg élesztő
– kevés cukor
– 1 evőkanál só
– csipet aszkorbinsav
– 6-8 gerezd fokhagyma
– szóráshoz szezám- és lenmag, őrölt bors

Elkészítés


A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Közben kimérem a többi hozzávalót, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával együtt. Amikor szépen felfutott az élesztő, beleöntöm a tálba, és jó alaposan összedolgoztatom a géppel. Puha, de nem ragacsos tésztát kapok. Elfelezem a tésztát, és szépen csinos kerekre igazítom őket. Félreteszem egy órára meleg helyre pihenni. 

Miután duplájára kelt, fogom az egyik gömböcöt, jó vékonyra kinyújtom. Felcikkezem 8 cikkre, megszórom reszelt sajttal.

Feltekerem, és sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. 

Ezt megismétlem a másik bucival is. Pihennek 45 percet, majd 200 fokra előmelegítem a sütőt. Mielőtt betolom a sütőbe, alaposan megspriccelem vízzel, megszórom a magokkal, frissen őrölök rá borsot.

15-17 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/