Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 5 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Zöldségeket beszélek,

Unod már, hogy mindig tészta a leves betétje? Valami mást, tartalmasabbat szeretnél? De kevés munkával, egyszerűen? Akkor kapj elő egy tojást és pár kanálnyi grízt, és már készülhet is a grízgaluska :o)


Hozzávalók (a grízgaluskához)

– egy egész tojás
– gríz (vagy más néven búzadara), amennyit bevesz
– ízesíteni: vegeta, bors, kevés pirospaprika, esetleg zöldfűszerek

Elkészítés

A leveskészítés felénél a tojást egy villával felverem, belekeverem – szintén a villával – a grízt, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjak, ízesítem a fűszerekkel, és félreteszem, hadd szívja meg magár a gríz.

 Amikor a levesben a zöldségek már majdnem megfőttek, egy vágódeszkát benedvesítek egy kicsit, és kb egy ujjnyi vastagon elegyengetem rajta az időközben kissé besűrűsödött masszát. 

Késsel falatnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem a galuskákat. 

Kb 10 perc alatt puhára főnek, és már tálalható is a leves :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/