Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 1 sütőtepsi

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásos ételek, Villámkaják,

Sok sütemény csak a tojás sárgáját igényli (mint az aranygaluska is), és kérdés, hogy mihez kezdjünk a fehérjével. Ha éppen nem készülünk tojásrántottát készíteni, hogy ahhoz felhasználjuk, akkor mentő ötlet lehet a habcsók.

Könnyű, finom, látványos – mondjuk nem éppen diétás édesség…


Hozzávalók

– 2 tojásfehérje
– 10 dkg cukor
– pár csepp friss citromlé

Elkészítés

A tojásfehérjéket elkezdem géppel felverni. 

Amikor már kezd változni az állaga, hozzáöntöm a cukrot, és maximális fokozaton jó 10 percig verem.  

Menet közben belefacsarok pár csepp citromlevet. Akkor jó a hab, ha az edényt fejreállítva nem esik ki belőle. Amikor kész, ételes zacskóba teszem, aminek kis lyukat vágok a végére, és kis halmokat nyomok egy sütőpapíros tepsire. 

Sütőbe teszem 100 fokon, hőlégkeveréssel 30 percig szárítom. Ha esetleg előtte sütöttünk valamit, érdemes a sütő melegét kihasználni, de arra vigyázni kell, hogy ne legyen túl sok pára a sütőben, akkor inkább néha nyissuk ki az ajtaját; vagy ha nincs hőlégkeveréses sütőnk, egy fakanál nyelével támasszuk ki a sütő ajtaját sütés közben.

A masszát sütés előtt lehet darált dióval dúsítani (óvatosan keverjük bele, hogy ne törjük össze a habot), esetleg szárítás után olvasztott csokiba mártani. Akár karácsonyfadíszítésre is felhasználható – már ha nem fogy el sütés után azonnal :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/