Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásos ételek, Villámkaják,

Nagyon szeretem a somlóit, de ez egy olyan sütemény, amire eléggé finnyás vagyok. Nem szeretem, ha rumos/rumaromás, és a csokiöntetre vagyok a legérzékenyebb rajta. Eddig még nem sikerült a tökéleteset reprodukálnom, de ez a mostani már egészen közel jár hozzá – ráadásul plusz extrája, hogy új értelmet ad az előző napi maradék meggyes pitének is :o)

Hozzávalók (3-4 személyre)
 
– kb. 20*20 cm maradék meggyes pite vagy piskóta
– 7,5 dl tej
– 1 csomag Dr. Otker csokis pudingpor
– 4-5 evőkanál cukor (lehet egy része vaníliás cukor is)
– 1 tábla (9 dkg) étcsokoládé
– 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
– 5 dkg teavaj
– ízlés szerint mazsola, mogyoró, mandula vagy dió
 
Elkészítés
 
A tejből félreveszek 1,5 dl-t, ebben elkeverem a pudingport és a kakaóport, hogy ne legyen csomós, majd a többi tejhez öntve elkezdem főzni. Hozzáadom a cukrot is, és beletördelem az étcsokit. Amíg fő, a pitét vagy piskótát kb. falatnyi darabokra vágom, és elrendezem egy tálban. 
Amikor kezd sűrűsödni a puding, beleteszem a vajat is, és még kevergetem kicsit. Nem lesz olyan sűrű, mint amikor sima pudingot főzünk, de ez a lényege, hogy folyós maradjon. 
Beleszórom a mazsolát és a magvakat, és ráöntöm a pitére. 
Ha kibírom, hagyom hűtőben hűlni fél órát, hogy dermedjen kicsit a csokiöntet. Tejszínhabbal tálalom :o)