Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Gyors, egyszerű, finom, egészséges és nagyon szép színes. Kell ennél több indok, hogy elkészítsük ezt az ételt? 🙂
Hozzávalók
- 70 dkg csontos karaj
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 50 dkg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- fokhagymás olaj
- só, bors, oregánó, majoranna
Elkészítés
A zöldségeket megmosom, és nagyobb kockákra vágom, a burgonyát vékony szeletekre. Sózom, borsozom, meglocsolom kevés fokhagymás olajjal (valami zseniális illata van már így is az olajtól), és megszórom oregánóval és majorannával.
Ezután a sózott, borsozott karajszeleteket (a csonton is hagyok egy kis husit, nagyon finom orjalevest készítek belőle) ráfektetem a zöldségek tetejére, alufóliával lefedem, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom 30 percre.
Ezután a husikat megfordítom, és újabb 20 percre most már fólia nélkül teszem vissza a sütőbe. Amikor kész, a husikat vékonyan megkenem mustárral, és már tálalom is 🙂