Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Köret, Receptek, Zöldségeket beszélek,

Gyors, egyszerű, finom, egészséges és nagyon szép színes. Kell ennél több indok, hogy elkészítsük ezt az ételt? 🙂


Hozzávalók

70 dkg csontos karaj
1 padlizsán
1 cukkini

50 dkg burgonya
1 fej fokhagyma
fokhagymás olaj
só, bors, oregánó, majoranna


Elkészítés

A zöldségeket megmosom, és nagyobb kockákra vágom, a burgonyát vékony szeletekre. Sózom, borsozom, meglocsolom kevés fokhagymás olajjal (valami zseniális illata van már így is az olajtól), és megszórom oregánóval és majorannával.


Ezután a sózott, borsozott karajszeleteket (a csonton is hagyok egy kis husit, nagyon finom orjalevest készítek belőle) ráfektetem a zöldségek tetejére, alufóliával lefedem, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom 30 percre.

Ezután a husikat megfordítom, és újabb 20 percre most már fólia nélkül teszem vissza a sütőbe. Amikor kész, a husikat vékonyan megkenem mustárral, és már tálalom is 🙂