Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Receptek, Tojásos ételek, Villámkaják,

Kaptam a hugomtól próbaképpen egy cseresznyés ízesítésű kefírt. Hát, mit ne mondjak, én szeretem a kefírt, de ebből egyetlen korty nem sok, de annyit nem bírtam meginni… De hogy ne vesszen kárba, találtam neki alternatív felhasználási módot :o)

Hozzávalók

– 55 dkg liszt
– 1 sütőpor
– 25 dkg cukor (ebből 10 dkg vaníliás cukor)
– 20 dkg margarin
– 45 dkg kefír
– 4 tojás
– 30-40 (vagy még több. minél több, annál jobb) dkg magozott meggy

Elkészítés

Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és géppel legalább 10-15 percig jó alaposan összedolgozom. 

A margarin legyen puha, de ne meleg. Akkor jó, ha sűrű, folyós tésztát kapunk. 

Egy 36*22 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a tésztát, és a kimagozott, lecsepegtetett meggyel megszórom a tetejét. Egy kicsit meg is nyomkodom a kezemmel, de nem kell mélyre juttatni a meggyet, a súlya majd lehúzza, amennyire kell. 

A sütőt előmelegítem 180 fokra. 45 percig (ekkor tűpróba) sütöm, ekkor szép aranybarna lesz a tésztája. Porcukorral enyhén meghintve tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/