Barion Pixel

Kefíres meggyes pite

Szerző:

Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kaptam a hugomtól próbaképpen egy cseresznyés ízesítésű kefírt. Hát, mit ne mondjak, én szeretem a kefírt, de ebből egyetlen korty nem sok, de annyit nem bírtam meginni… De hogy ne vesszen kárba, találtam neki alternatív felhasználási módot 🙂

 

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg cukor (ebből 10 dkg vaníliás cukor)
  • 20 dkg margarin
  • 45 dkg kefír
  • 4 tojás
  • 30-40 (vagy még több. minél több, annál jobb) dkg magozott meggy

 

Elkészítés

Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és géppel legalább 10-15 percig jó alaposan összedolgozom. 

A margarin legyen puha, de ne meleg. Akkor jó, ha sűrű, folyós tésztát kapunk. 

Egy 36*22 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a tésztát, és a kimagozott, lecsepegtetett meggyel megszórom a tetejét. Egy kicsit meg is nyomkodom a kezemmel, de nem kell mélyre juttatni a meggyet, a súlya majd lehúzza, amennyire kell. 

A sütőt előmelegítem 180 fokra. 45 percig (ekkor tűpróba) sütöm, ekkor szép aranybarna lesz a tésztája. Porcukorral enyhén meghintve tálalom.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!