Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Kaptam a hugomtól próbaképpen egy cseresznyés ízesítésű kefírt. Hát, mit ne mondjak, én szeretem a kefírt, de ebből egyetlen korty nem sok, de annyit nem bírtam meginni… De hogy ne vesszen kárba, találtam neki alternatív felhasználási módot 🙂
Hozzávalók
- 55 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 25 dkg cukor (ebből 10 dkg vaníliás cukor)
- 20 dkg margarin
- 45 dkg kefír
- 4 tojás
- 30-40 (vagy még több. minél több, annál jobb) dkg magozott meggy
Elkészítés
Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és géppel legalább 10-15 percig jó alaposan összedolgozom.
A margarin legyen puha, de ne meleg. Akkor jó, ha sűrű, folyós tésztát kapunk.
Egy 36*22 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a tésztát, és a kimagozott, lecsepegtetett meggyel megszórom a tetejét. Egy kicsit meg is nyomkodom a kezemmel, de nem kell mélyre juttatni a meggyet, a súlya majd lehúzza, amennyire kell.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. 45 percig (ekkor tűpróba) sütöm, ekkor szép aranybarna lesz a tésztája. Porcukorral enyhén meghintve tálalom.