Barion Pixel

Kolbásszal töltött zsályás karaj baconbe göngyölve, kelbimbós krumplipürével

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Húsétel

Adag: 5 főre

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: egyszerű

Igazi férfiaknak való étel, méghozzá a húst hússal verzióból. Az egész étel sokkal bonyolultabban hangzik, mint amennyire bonyolult az elkészítése. Igazából sok gond nincs vele, a legtöbb meló a sütőé 🙂

 

Hozzávalók

  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • 2 db kb 10 cm hosszú sütni való kolbász
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 levél friss zsálya (persze ez lehet morzsolt is)
  • 1 kg krumpli
  • 1 babérlevél
  • 10 dkg fagyasztott kelbimbó
  • kevés köménymag, só, bors, egy kis doboz tejföl

 

Elkészítés

A karajba egy késsel két lyukat fúrok, és a két kolbászt beletömködöm. Kívülről megsózom, őrölt borssal ízesítem, és 5 levél zsályát nagyon apróra vágva megszórom. 

Körbetekerem a bacon szeletekkel, és egy edénybe teszem. Mellészórom a négybe vágott lilahagymát, és egészben a fokhagymagerezdeket, valamint a maradék pár levél zsályát is. Alufóliával letakarom, hideg sütőbe teszem, és 180 fokon alul-felül sütéssel sütöm 1,5 órát. 

 

 

Az idő leteltével leveszem a fóliát, és 200 fokon még 20 percig sül, hogy a szalonna finom ropogós legyen a tetején. A sütőből kiveszem, és 15 percig pihentetem egy tányéron.

 

 

Közben a krumplit kb. 2*2 cm-es kockára vágom, és a kelbimbóval együtt sós, babérleveles vízben puhára főzöm. 

 

 

Nem kell megijedni a kelbimbótól, nem fog kiérezni az íze, és így még az is megeszi, akit kiráz a hideg még csak a láttán is. 
Leöntöm róla a vizet, és hagyom kicsit hűlni. Amikor már nem forró, a hús kifőtt levéből teszek a krumpliba, mehet bele a tejföl, kevés őrölt kömény és bors, szükség esetén még egy kis só. 

 

 

A karajt 1,5-2 cm vastag szeletekre vágom, és a krumplipüréből gombócokat formázva tálalom. Jó étvágyat!

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!