Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Főzelékek, Köret, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Sokan el sem hiszik, de az én nagylányom (hozzám hasonlóan) szereti a brokkolit. Nemcsak rántva vagy krémleves formában, hanem főzelékként is. Ezért rendszeres vendég az asztalunkon. Most megosztom veletek a receptet, hogyan készítem, hátha kedvet kaptok ti is :o)

Hozzávalók

– 45 dkg mirelit brokkoli
– 2 gerezd fokhagyma
– só, kevés bors
– 0,5 dl olaj
– 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Én minden főzeléket rántással készítek. Egyszerűen azért, mert szeretem az illatát és az ízét. Ez a főzelék is így készül, de ne szaladjunk ennyire előre. 
A mirelit brokkolit felteszem annyi sós vízbe főni, ami ellepi. Amikor már teljesen puha, elkészítem a rántást: az olajat felmelegítem (nem kell túl forróra, mert akkor megég a liszt és a fokhagyma), beleszórom a lisztet, kicsit hagyom megpirulni. Fokhagymanyomón belenyomom a fokhagymát is, és kb 30 mp-ig hagyom pirulni. Folyamatos keverés közben a rántást beleöntöm a főzelékbe, ízlés szerint kevés frissen őrölt borssal is ízesítem. 
Sült virslivel vagy főtt tojással tálalom. Gyors, egyszerű, egészséges és finom – kell ennél több? :o)