Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 adag
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nyáron melegben sokszor étvágyunk sincs, de egy könnyen, gyorsan elkészíthető, hűsítő finomsággal percek alatt meglephetjük magunkat és a családot, de akár még vendégvárónak is kiváló.
Elkészíthető bármilyen gyümölccsel, én most egy ribizliset mutatok.
Hozzávalók
- 20 dkg mirelit ribizli (én ezt tavaly tettem el, de lehet bolti is, bármilyen ízű)
- 3 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliapuding
- ízlés szerint reszelt étcsokoládé
Elkészítés
Az elkészítése egyszerű, mint az egyszeregy: fogom a fagyos gyümölcsöt (fontos, hogy fagyos legyen, mert akkor azonnal is fogyasztható, mint egy pohárkrém), a porcukorral egy késes darálóba teszem. Annyira darálom csak össze, hogy krémes állagú legyen.
A tejbe beleöntöm a pudingot, és egy kézi habverővel csomómentesre keverem. Pár perc után érezhetően elkezd sűrűsödni, ekkor már jó.
Hozzáöntöm a ribizlit, jól elkeverem:
Azonnal fogyasztható, hűsítő nyalánkság, amit egy kicsi reszelt étcsokival is feldobhatunk 🙂