Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 adag

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Nyáron melegben sokszor étvágyunk sincs, de egy könnyen, gyorsan elkészíthető, hűsítő finomsággal percek alatt meglephetjük magunkat és a családot, de akár még vendégvárónak is kiváló.

Elkészíthető bármilyen gyümölccsel, én most egy ribizliset mutatok.


Hozzávalók

  • 20 dkg mirelit ribizli (én ezt tavaly tettem el, de lehet bolti is, bármilyen ízű)
  • 3 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliapuding
  • ízlés szerint reszelt étcsokoládé


Elkészítés

Az elkészítése egyszerű, mint az egyszeregy: fogom a fagyos gyümölcsöt (fontos, hogy fagyos legyen, mert akkor azonnal is fogyasztható, mint egy pohárkrém), a porcukorral egy késes darálóba teszem. Annyira darálom csak össze, hogy krémes állagú legyen.

A tejbe beleöntöm a pudingot, és egy kézi habverővel csomómentesre keverem. Pár perc után érezhetően elkezd sűrűsödni, ekkor már jó.

Hozzáöntöm a ribizlit, jól elkeverem:

Azonnal fogyasztható, hűsítő nyalánkság, amit egy kicsi reszelt étcsokival is feldobhatunk 🙂

Összegzés
recipe image
Recept név
Ribizlis pohárkrém
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/