Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 db 7 dl-es üveg lekvár

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Ízesítés, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes,

Őszintén szólva még soha nem ettem ribizlilekvárt, de amikor hozzájutottam egy három kilónyi csomaghoz, azonnal bizseregni kezdett a tenyerem, és nekiálltam. Háááááát, iszonyú pepecselős, szó se róla…. majdnem 2 óra volt, mire szépen az egészet leszemezgettem, a többi munka már gyerekjáték volt. Ebből a mennyiségből 2 db fél literes üveg szörp és 3 db 7 dl-es üveg lekvár lett.


Hozzávalók

– 3 kg ribizli
– 2 zacskó Dr Oetker 3in1 dzsemfix
– 1 kg cukor
– 2 g citromsav

Elkészítés 

Miután sziszifuszi résszel végeztem, két tepsibe öntöttem szét a ribizlit, és a cukorral jó alaposan megszórtam. 

Összekevertem, félretettem, és hagytam legalább 2 órán át pihenni.

Ezután egy szűrőn finoman átnyomkodtam a levét, ebből lett a szörp. Ehhez már csak a 2 g citromsavat kellett hozzákeverni, és kész is (eszméletlen finom egyébként, csak ajánlani tudom).

A leszűrt gyümölcshöz hozzákevertem a dzsemfixeket, és főzni kezdtem. Mikor már szépen levet eresztett, alaposan össze is turmixoltam, és hagytam rotyogni jó 10 percig. Ezután tiszta befőttes üvegekbe töltöttem (óvatosan, forró!!), celofánnal lefedtem, rátekertem a tetőt és fejre állítottam az üvegeket. 

30 percig így maradtak, majd kihűlés után mentek a polcra, a többi lekvár mellé :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/