Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 db formakenyér

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Receptek, Tojásmentes,

Ezek az ikrek ajándékba készültek. A teljes kiőrlésű vonalon mozogva tovább dúsítottam a lisztek felhasználási körét, graham lisztet is kipróbáltam. Finom, sűrű és laktató kenyér lett a végeredmény.

Hozzávalók 

– 25 dkg öregtészta
– 2 dl víz

– 0,7 dl tej
– egy fél kávéskanál cukor
– 1 dkg élesztő
– 20 dkg liszt (BL 55)
– 10 dkg tk tönkölyliszt
– egy csipet aszkorbinsav
– 2 evőkanál olaj
– egy csapott evőkanál só
– 10 dkg tk graham liszt
– 10 dkg tk rozsliszt

Elkészítés

Ugyanúgy készül, mint a teljes kiőrlésű párja, csak most két kenyérkét formáztam a tésztából. 

Meglocsoltam vízzel, megszórtam lenmaggal, és ment a sütőbe. Rácson hagytam kihűlni, és még langyosan, tiszta konyharuhába tekerve vittem ajándékba. Nem szabad zacskóba téve tárolni, mert akkor savanyodik.