Barion Pixel

Turbó csokis kifli

Szerző:

Kelt tészták, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept

Adag: 2 sütőtepsi

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Ismeritek a Fornetti csokis tekercsét, ugye? Én nagyon szeretem, de mint minden gyorsétkezdés megoldást, ezt is erős fenntartásokkal kezelem. És mivel a kislányom ovi után szeret még nassolni egy kicsit hazafelé jövet, ki kellett találnom, hogy hogyan helyettesíthetjük a bolti verziót egy finom, egyszerű, és gyorsan elkészíthető, egészségesebb péksüteménnyel.
A receptet Limaránál találtam, köszönet érte!

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 1 nagy tojás
  • kb. 3 dl langyos tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 3,5 dkg élesztő (ebből 3 dkg is elég lesz legközelebb)


A csokis töltelékhez

  • 12 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 7 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál folyós lekvár (lehet barack, narancs, vagy eper is)

De ízlés szerint mehet bele tört mandula, mogyoró, dió is, vagy akár pekándió. 

Lekenéshez: egy tojás


Elkészítés
A tésztához minden hozzávalót a dagasztótálba mértem. 

15 perc alatt lágy tésztává dagasztottam. Újabb 45 percig pihent meleg helyen.

Amíg a tészta kelt, elkészítettem a tölteléket. Ehhez minden hozzávalót a lekvár kivételével késes aprítóba tettem, és apróra daráltam. 

Hozzáadtam a lekvárt is, hogy kenhető legyen a massza.

A megkelt tésztát 4 egyforma részre osztottam. 

Kettőt egyforma nagyságúra nyújtottam, olyan vékonyra, ahogy a tészta engedte. Az egyiket megkentem a massza felével. 

Majd beborítottam a másik tésztával. Derelyeszaggatóval 12 cikkre vágtam. 

A cikkeket feltekertem, mint a kiflit, és sütőpapíros tepsire raktam őket. Ezt megismételtem a másik két tésztával is. A kifliket megkentem a felvert tojással. 

Az első adagot hideg sütőbe tettem, hogy amíg melegszik, addig is keljen. 200 fokra állítva alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütöttem ezt az adagot. A másik tepsi már a forró sütőbe ment, ennek az adagnak kb 15 perc sütés elég is volt.
Mondanom sem kell, nem kellett kidobni egyetlen darabot sem, és a kritikus zsűri szerint is jobb, mint a bolti 🙂

Jó étvágyat!



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!