Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Pizza, Receptek, Tojásmentes,

A tészta receptje a klasszikus pizzáé, itt most csak a feltét változott. 

Hozzávalók a feltéthez (a paradicsomos alap receptje szintén ott olvasható)

– 50 dkg csirkemell
– és minden maradék: egy fél kaliforniai paprika
– egy kevés kukorica
– 3 ujjnyi házi kolbász
– pár szelet felvágott
– sajt

Elkészítés

A csirkemellet falatnyi kockára vágom, sózom, borsozom, és ropogós aranybarnára sütöm. 

Ízesíthetem majorannával, oregánóval is. 

Íme minden, ami maradék, és értékmentésre szorul.

A tésztát kinyújtom úgy, hogy a tepsi szélére is felérjen.

Megkenem a paradicsomos alappal.

Majd rászórom a kockára vágott felvágottat, a kis kockára vágott kolbászt, és a kukoricát. 

Jó sok sajtot reszelek a tetejére, és mehet 190 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. 

Amikor a sajt szépen megpirult, és látszik a tészta alján is, hogy kezd rózsaszínesedni, akkor jó.