Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Főzelékek, Húsétel, Receptek, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Aki ismeri ezt a blogot, tudja, hogy elsősorban könnyen és gyorsan elkészíthető ételek kerülnek ide. Ez a mostani is egy ilyen, sőt bátran állíthatom: azok számára is elronthatatlan, akik csak hírből ismerik a konyhát :o)


Hozzávalók (3 személyre)

– 45 dkg mirelit sárgahüvelyű zöldbab
– 4 gerezd fokhagyma
– só, bors, kevés tárkony ízlés szerint (el is hagyható)
– fél dl olaj
– 3 púpos evőkanál liszt
– egy kávéskanálnyi tört pirospaprika
– 6 db virsli

Elkészítés

A zöldbabot felteszem főni annyi vízbe, ami bőven ellepi. Ízesítem sóval, borssal, kevés tárkonnyal, és fedő alatt majdnem teljesen puhára főzöm. Ekkor elkészítem a rántást: az olajat megmelegítem, megpirítom rajta a lisztet (folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós), majd kb egy percre még beleteszem a zúzott fokhagymát is. Leveszem a tűzről, elkeverem benne a pirospaprikát, és folyamatos keverés közben belecsorgatom a főzelékbe. Még egy utolsót rottyantok rajta, és kész :o)
Tálalás előtt a virsliket két ellentétes oldalukon beirdalom (3 mm-re egymástól, kb 2-3 mm mélyen, vigyázva, hogy át ne vágjam a virsliket), és zsiradék nélkül egy teflon edényben megsütöm. Amikor szépen kezdenek szétnyílni, már kész is. Ugye, milyen egyszerű?