Barion Pixel

Zöldbabfőzelék sült virslivel

Szerző:

Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek, Húsétel

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Aki ismeri ezt a blogot, tudja, hogy elsősorban könnyen és gyorsan elkészíthető ételek kerülnek ide. Ez a mostani is egy ilyen, sőt bátran állíthatom: azok számára is elronthatatlan, akik csak hírből ismerik a konyhát 🙂

 

Hozzávalók (3 személyre)

  • 45 dkg mirelit sárgahüvelyű zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kevés tárkony ízlés szerint (el is hagyható)
  • fél dl olaj
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • egy kávéskanálnyi tört pirospaprika
  • 6 db virsli

 

Elkészítés

A zöldbabot felteszem főni annyi vízbe, ami bőven ellepi. Ízesítem sóval, borssal, kevés tárkonnyal, és fedő alatt majdnem teljesen puhára főzöm. Ekkor elkészítem a rántást: az olajat megmelegítem, megpirítom rajta a lisztet (folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós), majd kb egy percre még beleteszem a zúzott fokhagymát is. Leveszem a tűzről, elkeverem benne a pirospaprikát, és folyamatos keverés közben belecsorgatom a főzelékbe. Még egy utolsót rottyantok rajta, és kész 🙂

Tálalás előtt a virsliket két ellentétes oldalukon beirdalom (3 mm-re egymástól, kb 2-3 mm mélyen, vigyázva, hogy át ne vágjam a virsliket), és zsiradék nélkül egy teflon edényben megsütöm. Amikor szépen kezdenek szétnyílni, már kész is. Ugye, milyen egyszerű? 

 

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!