Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Főzelékek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Nálunk mindig van a fagyasztóban zöldborsó, zöldbab, franciasaláta alap, brokkoli, hogy ha hirtelen kell valami finomat főzni, ne jöjjek zavarba – hiszen ezekből bármikor fél órán belül készülhet egy finom főzelék, a tükörtojás pedig hab a tortán.

Hozzávalók (3 adaghoz)
 
 – 25 dkg mirelit zöldbab
– 3-4 gerezd fokhagyma
– 3 evőkanál olaj (vagy zsír)
– 2 evőkanál liszt
– csapott kávéskanál törött pirospaprika
– só, bors, kevés tárkony
– fél evőkanál 10%-os ecet
 
Elkészítés
 
A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, és fedő alatt majdnem puhára főzöm. Közben elkészítem a rántást: a zsiradékon megpirítom a lisztet, ezután hozzáadom az apró kockára vágott fokhagymát is, amivel még 1,5 percig kavargatom. A tűzről levéve adom hozzá a pirospaprikát, alaposan elkeverem, majd folyamatos kevergetés közben beleöntöm a főzelékbe. Rottyantok még egyet rajta, és csak ekkor adom hozzá az ecetet. A főzelék ennyi volt.
Tálalás előtt megsütöm a tükörtojást. Én úgy szeretem, ha a sárgája még folyik, ezért mindkét oldalát kb 1,5-1,5 percig sütöm. A tányérra téve megszórom vegetával, őrölt borssal és kevés pirospaprikával.

Kell ennél gyorsabban elkészíthető ebéd? :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/