Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Nagylányom szülinapját ünnepeltük nemrég, és mivel volt több olyan gyerkőc (köztük az én kisebbikem is), aki tejfehérje (és tojás)érzékeny, ezért egy spéci fasirttal is készültem nekik.
 
Hozzávalók
 
– 70 dkg darált disznócomb
– 2 közepes répa
– 1 fehérrépa
– 1 közepes fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– kis darabka zeller
– saját készitésű zsemlemorzsa (mentes kenyérből)
– a sütéshez olaj
 
Elkészítés
 
Minden zöldséget késes darálóba teszek, és apróra vágok. Hozzákeverem a husihoz, adok hozzá egy kicsit a zsemlemorzsából is. Falatnyi gombócokat formázok, és meghempergetem őket a maradék zsemlemorzsában.
Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm őket, majd élvezettel nézem, ahogy a zöldségeket általában elutasító gyerekek élvezettel tömik magukba a falatokat :o)