Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha már eperszezon volt, a lekvár mellett készítettem egy könnyű, gyors és finom nyári nyalánkságot is.
Hozzávalók (zsúrtorta mérethez)
- 30 dkg szép formás eper
- 20 dkg darált keksz (zabkeksz)
- 15 dkg teavaj
- 25 dkg túró
- egy csipet só
- kevés cukor (ízlés szerint)
- egy kis doboz tejföl
- fél csomag Dr Oetker Expressz zselatin fix
- egy csomag főzés nélküli zselatin
Elkészítés
A langyos vajat összedolgozom a keksszel, és egy sütőpapírral kibélelt zsúrtorta formába nyomkodom, igyekezve, hogy egyenletes legyen. Mehet is a hűtőbe.
A túrót a tejföllel simára keverem, sózom, cukrozom, végül elkeverem benne a zselatin fixet. Ráhalmozom a tortaalapra. A félbevágott eperrel díszítem, majd elkészítem a zselatin. Ehhez vizet forralok, belekeverem a zselatinport, és elkezdem kevergetni. Amikor már kezd kicsit dermedni, a torta közepéről indulva nyakon öntöm a gyümölcsöket, figyelve, hogy mindet szépen bevonja.
Hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Ezután szépen szeletelhető.