Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3-4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha levesfőzés után kimarad egy kis répa (talán pont azért, hogy ez az étel elkészülhessen 🙂 ), egy gyors és finom krémet készítek belőle. Pikáns, fokhagymás, sajtos répakrém. Nagyszerűen feldob egy hétvégi reggelit vagy vacsorát, sör/borkorcsolyaként egy baráti beszélgetésre is kiváló – ha nem randin vagyunk éppen 🙂 Pillanatok alatt elkészül és még az is szeretni fogja, aki egyébként nem rajong a répáért.
Hozzávalók
- két közepes nyers répa (kb. 20 dkg)
- két gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, azzal a legjobb)
- kevés só, frissen őrölt bors
- egy evőkanál majonéz
- pár szem olajbogyó
- kenyér vagy bagett
Elkészítés
Kislyukú reszelőn lereszeljük a nyers répát, egy gerezd fokhagymát és a sajtot. Sóval, borssal és a majonézzel ízesítem, és villával összekeverem az egészet.
Hagyom állni egy félórát, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Kenyeret vagy felszeletelt bagettet pirítok, a másik gerezd fokhagymával jól bedörzsölöm még melegen. Megkenem a krémmel, és olajbogyóval díszítem, végül még egy kis sajtot reszelek a tetejére.