Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A mikrozöldeket nemcsak rengeteg pozitív élettani hatása miatt szerettem meg, hanem mert ízben és látványban is nagyon feldobják az eddig megszokott ételeinket. Mint például ezt az egyszerű melegszendvicset 🙂
Hozzávalók
- személyenként 3 szelet kenyér
- vaj
- felvágott
- sajt
- paradicsom
- frissen vágott mikrozöld (most épp fodros kel)
Elkészítés
Személyenként 3 szelet kenyérrel számolok – a melegszendvics nemcsak finom és laktató reggeli vagy vacsora lehet, de a másnapos (vagy harmadnapos) kenyérnek is új értelmet adhatunk vele.
A kenyeret vékonyan megkenem vajjal, teszek rá ízlés- és hűtőtartalom szerinti felvágottat, sajtot, paradicsomot, és a sütőben grill fokozaton pár perc alatt megsütöm. A frissen vágott mikrozöldet (jelen esetben fodros kelt) csak sütés után teszem rá, hogy ne veszítse el frissességét és a benne lévő vitaminokat. Ugye, hogy milyen jól mutat? 🙂