Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 12 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Munka után, a bölcsi-iskola kört is letudva hazaesik az ember, de eszébe jut, hogy nagy nap van ma/meg kellene lepni a családot/vagy csak úgy simán enne egy kis édességet. Ismerős a helyzet? Ha igen, ezt a villámgyors krémes sütit ti is szeretni fogjátok!
Hozzávalók
A kekszes tortaalaphoz:
- Edény méretétől függő mennyiségű háztartási keksz
A krémhez:
- 7 dl tej (a zacsi 8 dl-t ír, én egy keveset elcsaltam, hogy kemény krémet kapjak)
- 1 zacskó Dr Oetker Házi krémes krémpor
A tetejére:
- 5 dkg cukor
- 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál tej
- 4 dkg teavaj
Elkészítés
Fogok egy jénait, és az alját kibélelem háztartási keksszel. A négyzet alakúval minden rés kitölthető, és szépen szeletelhető lesz a süti is. Kimérem a tejet egy edénybe, beleszórom a krémport, és először lassú, majd gyors fokozaton 3 perc alatt kemény krémmé verem. Elegyengetem a keksz tetején, és beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a csokimázat a tetejére.
A cukrot, a kakaóport és a tejet összekeverem, és kis lángon elkezdem melegíteni. Állandóan kevergetem, hogy lássam, mikor olvad el benne a cukor. Ekkor beleszeletelem a teavajat is, rottyantok egyet rajta, és félreteszem, hogy hűljön egy kicsit. Amikor már kezdene dermedni, a süti tetejét díszítem vele: ha akarom, csíkozom a süti tetejét a csokimázzal, ha akarom, csak egyenletesen ráöntöm. Ez a fajta máz nem szilárdul meg teljesen, de szép fényes réteget képez a sütiken.
Ha van időnk, egy éjszaka állás jót tesz neki, de akár azonnal is fogyasztható.
Jó étvágyat!