Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Sokan el sem hiszik, de az én nagylányom (hozzám hasonlóan) szereti a brokkolit. Nemcsak rántva vagy krémleves formában, hanem főzelékként is. Ezért rendszeres vendég az asztalunkon. Most megosztom veletek a receptet, hogyan készítem, hátha kedvet kaptok ti is 🙂
Hozzávalók
- 45 dkg mirelit brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- só, kevés bors
- 0,5 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
Én minden főzeléket rántással készítek. Egyszerűen azért, mert szeretem az illatát és az ízét. Ez a főzelék is így készül, de ne szaladjunk ennyire előre.
A mirelit brokkolit felteszem annyi sós vízbe főni, ami ellepi. Amikor már teljesen puha, elkészítem a rántást: az olajat felmelegítem (nem kell túl forróra, mert akkor megég a liszt és a fokhagyma), beleszórom a lisztet, kicsit hagyom megpirulni. Fokhagymanyomón belenyomom a fokhagymát is, és kb 30 mp-ig hagyom pirulni. Folyamatos keverés közben a rántást beleöntöm a főzelékbe, ízlés szerint kevés frissen őrölt borssal is ízesítem.
Sült virslivel vagy főtt tojással tálalom. Gyors, egyszerű, egészséges és finom – kell ennél több? 🙂
Jó étvágyat!