Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Mivel egy pici baba irányítja a napjaimat, ezért olyan ételeket kell kitalálnom és elkészítenem, amik pár perc előkészületet igényelnek csak, de azért jól néznek ki, hogy a szemnek is jól essenek, és nem utolsó sorban az is nagy előnyük, hogy finomak 🙂
A mostani ebéd egy baconbe göngyölt csirkemáj és csirkemell tört krumplival.
Hozzávalók
- 20 dkg húsos szalonna
- 20 dkg csirkemáj
- egy csirkemell
- egy fej fokhagyma
- ízlés szerint zöldfűszerek (oregánó, majoranna), só, bors
- 2 korty olaj
- pár fogpiszkáló
Elkészítés
Először is megtisztítom a csirkemájat (általában szívvel együtt csomagolják, néha még egy kis epe is kerül rá, ezeket eltávolítom).
Ezután szeletekre vágom a húsos szalonnát. Lehet szeletelt bacont is használni, de ha tömbben vesszük, olcsóbb, és több mindenre felhasználható, lehet belőle pörc is túrós tésztához.
A szalonnaszeletekbe beletekerem a májat, és a kevés olajjal kikent jénaiba helyezem, a tetejére fokhagymaszeleteket teszek.
Nem fűszerezem, a szalonna épp eléggé sózza a májat.
Ha a máj előkészítve, jöhet a csirkemell. Vékony szeletekre vágom, és az egyik oldalát megfűszerezem. Itt használok már sót is, és a többi fűszert. A másik oldalával ráteszem a szalonnaszeletre, feltekerem, és a fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne nyíljon szét. Kapnak pár szelet fokhagymát, és mennek a kiolajozott jénaiba. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, kb. 20 percre, hogy a szalonna finom ropogósra süljön. A májat ellenőrzöm, ha félbevágva már nem véres a közepe, akkor kész
Tört krumplival tálalom.