Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 fő
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha húst akarok venni, egy megbízható henteshez megyek, ebből nem engedek. Egyszerűen szeretem tudni, hogy mi kerül az asztalra és a tányérunkba.
És ha csirkemellet veszek, mindig csontosan. Nem csak azért, mert ennek az ára jóval alacsonyabb szokott lenni, mint a filének, hanem mert a csonton mindig hagyok egy pár falatnyi husit, és egy gyors leves is készül a második elé, ami ugye nem elhanyagolható szempont 🙂
Most egy nagyon gyors, pár perces előkészületet igénylő tepsis csirkemellet mutatok – mire ez elkészül, a leves is megfő – és nem voltam összesen csak 15 percet a konyhában, a többi a sütő és a főzőlap érdeme 🙂
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell (kb. 70 dkg)
- só, bors, kevés oregánó, kakukkfű
- 10 dkg fetasajt
- 10 dkg trappista
- 6-8 szem koktélparadicsom (vagy normál, kinek mi van otthon 🙂 )
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A csirkemellet kb fél centi vastag szeletekre vágom, óvatosan sózom (hiszen a feta is sós), borsozom, és a zöldfűszerekkel is megszórom. Egy tepsit vékonyan kikenek olajjal, majd egymás mellé sorakoztatom a szeleteket. Megszórom őket morzsolt fetával, és a karikára vágott paradicsomot is ráhelyezem.
A legvégén pár szelet trappistát is teszek rá, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, alufóliával letakarva.
30 perc után megnézem, ha a husi átsült, még visszatehetem pár percre fólia nélkül, hogy a sajt is szépen megbarnuljon – nálunk most ez a lépés elmaradt, mert már éhes volt a család 🙂