Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nyáron, amikor a cukkini szezonja is van, legtöbbször csak valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, de mégis laktató nyári ebédre vagy vacsorára vágyunk. Innen jött az ötlet is: miért is ne hoznánk össze két nagy kedvencünket, a cukkinit és a csirkemellet?
Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 evőkanál törött pirospaprika
- Ízlés szerint só, bors
- Késhegynyi tárkony
- 50 dkg cukkini
- Kevés zsiradék
Elkészítés
A pörköltalappal kezdem: a vöröshagymát apró kockára vágom, és kis lángon a zsiradékon kevés sóval együtt üvegesre párolom. Eközben a csirkemellet falatnyi kockákra vágom, és félreteszem. Amikor a hagyma kész, félrehúzom, és rászórom a pirospaprikát. Elkeverem, és pár pillanatra visszateszem a tűzre. Nem szabad sokáig pirítani, mert akkor a paprika kellemetlen, keserű ízű lesz.
Hozzáadom a csirkemellet, jól összekutyulom, és kevés vízzel felöntve 10 percig közepes lángon főzöm. Fűszerezem még sóval, borssal, kevés tárkonnyal, és hozzáadom a cukkinit is. Újabb pár perc alatt összefőzöm az egészet.
Nem kell, hogy a cukkini teljesen megpuhuljon, akkor az igazi, ha valamennyire megtartja a textúráját, hogy amikor ráharapsz, érezd, hogy mit eszel.
Rizzsel vagy tésztával tálalom.