Barion Pixel

Cukkinis csirkeragu

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Cukkini

Adag: 2 személyre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Nyáron, amikor a cukkini szezonja is van, legtöbbször csak valami gyorsan elkészíthető, egyszerű, de mégis laktató nyári ebédre vagy vacsorára vágyunk. Innen jött az ötlet is: miért is ne hoznánk össze két nagy kedvencünket, a cukkinit és a csirkemellet?

 

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál törött pirospaprika
  • Ízlés szerint só, bors
  • Késhegynyi tárkony
  • 50 dkg cukkini
  • Kevés zsiradék

 

Elkészítés

A pörköltalappal kezdem: a vöröshagymát apró kockára vágom, és kis lángon a zsiradékon kevés sóval együtt üvegesre párolom. Eközben a csirkemellet falatnyi kockákra vágom, és félreteszem. Amikor a hagyma kész, félrehúzom, és rászórom a pirospaprikát. Elkeverem, és pár pillanatra visszateszem a tűzre. Nem szabad sokáig pirítani, mert akkor a paprika kellemetlen, keserű ízű lesz.

Hozzáadom a csirkemellet, jól összekutyulom, és kevés vízzel felöntve 10 percig közepes lángon főzöm. Fűszerezem még sóval, borssal, kevés tárkonnyal, és hozzáadom a cukkinit is. Újabb pár perc alatt összefőzöm az egészet.

Nem kell, hogy a cukkini teljesen megpuhuljon, akkor az igazi, ha valamennyire megtartja a textúráját, hogy amikor ráharapsz, érezd, hogy mit eszel.

Rizzsel vagy tésztával tálalom.

 

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!