Barion Pixel

Étteremajánló: Nika Restaurant

Szerző:

Hírek, események

Ha valaki, akkor én igazán elmondhatom, hogy imádok nemcsak enni, de sütni-főzni is. Szeretem az egész folyamatot a bevásárlástól a tálalásig, de nem is tagadom: leginkább az elkészített ételek elfogyasztását kedvelem 😊

Ugyanennyire igaz azonban, hogy időnként nagyon is jól esik, ha csak le kell ülnöm egy szépen megterített asztalhoz, és csak várnom, hogy felsorakoztassák a szebbnél szebben megkomponált, finomabbnál finomabb ételeket. Remek alkalom erre egy évforduló, egy születésnap, de akár egy névnap is. És mivel most úgy alakult, hogy a névnapom éppen az őszi Országos Étterem Hétre esett (melyet a DiningCity szervez), a Nika Restaurant úgy gondolta, hogy másodmagammal vendégül látnak egy pazar menüsorra.

Az étterem Budapest szívében, az Astoria és a Ferenciek tere között található, könnyen megközelíthető helyen.

Zsúfolt környék, az étterem mégis csendesen húzódik meg ebben a forgatagban. Az étterem színei, kialakítása pezsgő, modern hangulatot sugároznak, mindezt azonban nem tolakodóan, inkább elegánsan teszik.

A betérő vendégek választhatnak az utca pörgésétől távol eső, nyugodtabb asztalt, vagy közvetlenül a Kossuth Lajos utcára nézőt is.

A pincérek kedvesek, udvariasak, éppen annyira vannak jelen, hogy szükség esetén elérhetőek legyenek, egyébként szinte észrevétlen varázsolják a vendégek elé a fogásokat.

Mi az Étterem Hétre összeállított menüsorból választottunk, az alábbi fogásokat:

Előétel előtt egy falatnyi étvágygerjesztőt kaptunk, egy Amuse Bouche-t, ami nem más, mint fűszeres mascarpone fekete erdei sonkával.

Ezzel egyidőben megkaptuk a nemcsak látványos, hanem nagyon ízletes italainkat is: egy mojito-t:

És egy Aperol Spritz-et:

Ezután következtek a tényleges előételek: a füstölt kápiakrémleves bazsalikomos ropogóssal. Ez egy meleg leves, ami a kápiától enyhén édeskés volt, éppen annyira, hogy kellemesen etesse magát:

Illetve a füstölt lazac saláta kapribogyóval, citrusos vinaigrette-tel. Ez úgy, ahogy volt, telitalálat volt számomra:

Kis pihenő után érkeztek a főételek is: egy lazac steak zöldborsós rizottóval, vörös káposzta veloutéval:

A másik főfogás pedig kacsamell káposztás-aszalt szilvás rétessel, sült céklapürével. A céklapüré nagyon kellemes meglepetés volt, a rétes ízkombinációja pedig egyenesen fantasztikus! Ennél a fogásnál választhattunk, hogy a kacsamellet mennyire szeretnénk átsütve. Érthető módon a mediumot javasolták (mi a kacsát ropogósra sütve szeretjük, ezért ez a rész kicsit eltért a mi ízlésünktől, de mindent összevetve finom volt):

A desszertek közül is mindkettőt megkóstoltuk: a tonkababos mille feuille portóis eper velővel valóban ezer lapból állt (a mille feuille franciául ezer lapot jelent), és éppen annyira volt édes a krém a lapok között, hogy kellemesen zárja az étkezést:

Az étcsokis mousse, fekete szezám tuille szintén egy csodás ízorgia volt: az étcsoki kesernyés ízvilágát a gyümölcsök tették harmonikussá:

Végül az ebédet egy tejes kávéval zártuk. Igen, így szeretjük: kevés kávé, sok tejjel, nem tejhabbal; és ezt a kérésünket is maradéktalanul teljesítették.

Az is nagyon tetszett, hogy minden fogást friss mikrozöldekkel tettek még színesebbé és frissebbé, hiszen tudjátok, hogy nálunk is rendszeres kísérője az étkezéseknek.

Mindent összevetve egy remek menüsort fogyaszthattunk el a Nika Restaurant-ban, amiért köszönet nekik. Nagyon jó szívvel ajánlom őket, ha maradandó (íz)élményt szeretnétek egy neves nap alkalmából (külön menüsorral készültek Nőnapra, Anyák napjára, Ballagásra, és még az augusztus 20-i tüzijátékra is), élőzenés vacsorára vágytok (erre szinte minden pénteken és szombaton este lehetőség nyílik) vagy akár csak úgy.

 

Mint kiderült a beszámolóból, ez egy támogatott bejegyzés, de enélkül is ajánlanám az éttermet, mert friss és minőségi ételekkel, látványos tálalással, finom ízekkel találkozhat az ide látogató.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!