Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ritkán ugyan, de mégis előfordul, hogy megmarad a süti vége, vagy éppen a levágott széle. Vagy hogy az utolsó pár muffin már nem csúszik, de kidobni mégsem akarom. Ilyenkor összegyűjtöm a maradékokat, hagyom megszáradni, és ezzel a sütés nélküli szurkoló sütivel adok neki új értelmet.
Hogy miért szurkoló? Mert ugyanaz a jelszó: mindent bele! 🙂
Hozzávalók
- Maradék süti: muffin, piskóta, süti levágott széle, bármi, ami nem fogy el
- 1 zacskó Dr. Oetker főzős csokipuding
- 1 zacskó Dr. Oetker főzős vaníliapuding (vagy amilyet szeretünk)
- 8 csapott evőkanál cukor
- 10+1 dl tej
- Durvára tört dió, mogyoró, mandula, aszalt gyümölcs
- Ízlés szerint rum vagy rumaroma
Elkészítés
Fogok egy jénait, amibe falatnyira vágva beleegyengetem a megmaradt sütidarabokat. Akkora edényt választok, hogy egy rétegben elférjen benne a süti.
Az 1 dl tejben elkeverem a rumaromát, és ezzel meglocsolom a száraz sütit, hogy jól meg tudja szívni magát. Ezután alaposan megszórom a darált dióval (vagy mogyoróval, mandulával, aszalt gyümölccsel, bármivel), és félreteszem.
Megfőzöm az egyik pudingot a szokott módon (5 dl tejben elkeverem az egyik pudingport és 4 kanál cukrot csomómentesre, majd kis lángon sűrűsödésig főzöm), és ráöntöm még melegen a sütikockákra. Hagyom kicsit dermedni, közben ugyanígy járok el a másik pudinggal is. Akkor lesz igazán mutatós a végeredmény, ha eltérő színű és ízű pudingokat rétegezek egymásra 🙂
Az egész tálat félreteszem kb. félórára hűvös helyre, hogy a pudingnak legyen ideje megkötni, majd szépen szeletelve tálalom.
Ugye, milyen egyszerű? 🙂
Tipp
Rumaromás tej helyett (tejes) kávéval is meglocsolhatjuk a száraz sütit, nagyon finom ízt ad neki, mint például ennél a csokikrémes babapiskótás megoldásnál.