Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 8-10 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Igazából nem sokban különbözik a hagyományos palacsinta receptjétől, csak éppen ezt tejérzékenyek is fogyaszthatják, félelem és mellékhatások nélkül 🙂
Hozzávalók
- 4,5 dl szóda
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- egy csipet só
- 1,5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- egy csipet friss élesztő
Elkészítés
Minden hozzávalót kézi habverővel alaposan összekeverek, és hagyom 10 percig állni, hogy az élesztő is tehesse a dolgát.
A kisütése már teljesen megegyezik a normál palacsintáéval, legfeljebb arra kell vigyázni, hogy kicsit vastagabb tésztát süssünk, hogy ne szakadjon, és jobban át kell sütni.
Ennyi 🙂