Barion Pixel

Rántott hagyma

Szerző:

Tejmentes receptek, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1,5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ezer évvel ezelőtt 🙂 , egyetemistaként ismerkedtünk meg a férjemmel. Kapcsolatunk hajnalán még nemcsak egymással ismerkedtünk, hanem én is a konyhaművészettel. Így történt az eset, hogy egy nap kitaláltam: ne csak húst és sajtot rántsunk ki ebédre, hanem – mivel mindketten szeretjük a hagymát – próbáljuk meg azt is. És milyen jól tettük! Nagy kedvencünk lett azonnal, azóta is rendszeresen kerül az asztalra.

Hozzávalók (személyenként 20-25 dkg hagymával számolva)

  • 1 kg vöröshagyma
  • ½ kg zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • ½ liter olaj a sütéshez

Elkészítés

A hagymát megpucolom, és körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágom. Igyekszem úgy vágni, hogy a karikák egyben maradjanak, ne essenek szét. Ha mégis így történik, akkor sincs nagy baj, csak akkor többet kell panírozni 🙂

Nálam a panírozás nem a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa kombinációt jelenti, hanem zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa sorrendet. Ennek több oka is van:

  • Felhasználom a száraz kenyeret, ledarálom, és kész is a zsemlemorzsa
  • Sokkal ropogósabb lesz a panír, mint a lisztes verzióval
  • És a legfontosabb: eggyel kevesebb tányért kell elmosogatni a végén 🙂

A kényesebb ételeknél (mint a sajt és ez a hagyma is) duplán panírozok: a sajtnál azért, hogy ne folyjon ki sütés közben, a hagymánál pedig azért, hogy a rétegek ne essenek szét akkor sem. Ez azt jelenti, hogy zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa tánclépéseket követem (olvasva sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában 🙂 ). Egy tányérra sorakoztatom őket, és akkor állok neki a sütésnek, amikor az összes készen vár. Így legalább egy kicsit szikkad is, keményedik a panír rajta, még jobban egyben tartja a hagymát.

Forró olajban sütöm, mindkét oldalát kb. 2-2 percig, hogy aranybarna legyen, és közben a hagyma is átsüljön, majd papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsiradékot feligya. Tartármártással, salátával, sültkrumplival, de akár egy főzelékkel is kiváló fogás, ami ráadásul gyorsan és olcsón összeállítható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

TIPP:

Nagyon elszánt, hardcore házitündérek rétegekre szétszedve is panírozhatják a hagymakarikákat

.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!