Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Szeretem a tésztaételeket, mert gyorsak, laktatóak, és kismillióféleképpen lehet őket variálni. Ez a mai is egy verzió a pennére.
Hozzávalók
- 20 dkg durum penne
- 15 dkg fagyasztott kelbimbó
- 5 dkg házi sonka
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj (elhagyható)
- 1 evőkanál olívaolaj
- egy szál rozmaring
- ízlés szerint majoranna, petrezselyemzöld
- kevés parmezán
Elkészítés
Felteszem főni a vizet, és jó alaposan megsózom (legalább egy púpos evőkanál). Amikor már forr, beleteszem a tésztát és a fagyasztott kelbimbót, és időnként megkevergetve addig főzöm, amíg a tészta megpuhul.
Közben a sonkát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát pedig apró kockára.
A vajat és az olívaolajat egy serpenyőbe teszem, és megüvegesítem a sonkát rajta.
A fokhagymát is rádobom a sonkára egy percre.
Ha a tészta puha, leszűröm, majd a lecsepegtetett tésztát a kelbimbóval, ízesítem rozmaringgal, majorannával, petrezselyemmel. Sót csak akkor teszek hozzá, ha nagyon kívánja, a sonka is sós, és a tésztát is sós vízben főztem.
Pár perc alatt összerottyantom az ételt, majd tálaláskor krumplihámozóval vékony szeleteket vágom rá a parmezánból.