Barion Pixel

Vaníliás krémtúró házilag

Szerző:

Gluténmentes, Tojásmentes, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: könnyű

Ételallergia miatt kell kerülnöd a tojást? Diétázol, és nem fogyasztasz cukrot, de egy kis édességre már nagyon vágysz? Így is lehet finomakat enni, csak kell hozzá egy bevált recept, mint ez a krémtúró. Készíthetsz belől pohárkrémet, vagy piskótatekercsbe is töltheted, mindenképpen megállja a helyét 🙂

Hozzávalók (4 főre)

  • 3 dl tej
  • 30 g Dr Oetker vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál folyékony cukorpótló (vagy ha nem számít a mentesség, ízlés sima cukor)
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja (csak vegyszermentes, kezeletlen héjú citromot használjunk. Ha ez nincs, inkább helyettesítsük csak a citrom levével)
  • 1 citrom leve

Tetejére a gyümölcsszószhoz:

  • 20 dkg mirelit erdei vegyes gyümölcs (eper, málna, szeder vegyesen, vagy ízlés szerinti kombináció)
  • vagy
  • 1 maroknyi ízlés szerinti aszalt gyümölcs (ez helyettesíthető magvakkal, dió, mogyoró, mandula, bármi)

Elkészítés

Azzal kezdem, hogy a mirelit gyümölcsöket egy szűrőbe teszem, és hagyom kiolvadni kb. félóra alatt. A levére nem lesz szükségem, ezért kell a szűrő. Ha friss gyümölcsökkel dolgozom, természetesen ez a lépés kimarad. Amíg a gyümölcsök teszik a dolgukat, egy edénybe kimérem a tejet, és egy kézi habverővel csomómentesre keverem benne a pudingport. Felteszem főni. Közben a túrót egy villával összetöröm, és félreteszem. A pudingporos tejet folyamatosan kevergetem, hogy lássam, mikor kezd el sűrűsödni. Amikor már kezd dolgozni benne a keményítő, a villával összetört túrót és az édesítőt belekeverem, ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne nagyobb csomók. Ekkor adom hozzá a citrom héját és a levét is.

Pár percig még főzöm a masszát, majd félrehúzom. Ha teljesen kenhető krémet szeretnék, egy botmixerrel leturmixolom. Én szeretem, ha a túró állaga érezhető, ezért ezt a lépést általában kihagyom. Amíg egy kicsit hűl, a mirelit gyümölcsöket felteszem főni. Nem kell semmi különös munkálatra gondolni: egyszerűen folyadék hozzáadása nélkül összefőzöm őket, hogy elfőjék a levüket, és a gyümölcsben lévő pektin kicsit kocsonyásítsa, lekvár jellegűvé tegye. Én nem adtam hozzá édesítőt, mert szeretem, ahogy a krémtúró édességét a gyümölcsszósz fanyarsága kiegészíti, de természetesen ez ízlés dolga.

A krémtúró a gyümölcsszósszal (vagy ehelyett aszalt gyümölcsökkel ízesítve) poharakba rétegezve, mandulaszeletekkel szórva azonnal fogyasztható. Piskótatekercs töltelékeként is használható, ebben az esetben érdemes kicsit állni hagyni még töltés előtt, hogy ne folyjon ki a tekercsből. Az állásban és a hűtőben dermed, ezért pohárkrémként fogyasztva frissen a legfinomabb.

Jó étvágyat!



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!