Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Köret, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Ha még nem mondtam volna, szeretem az egyszerű, kevés munkával elkészíthető ételeket. Azt sem bánom, ha mindezek ellenére az étel a tányéromon mutatós, és elindul a nyáltermelésem tőle. Hát jelentem: ez az étel ilyen. És nem csak látványos, hanem finom is, és új értelmet ad a csirkemellnek.

Hozzávalók


– 70 dkg csirkemell
– 11 szelet bacon
– só, bors
– zöldfűszerek: majoranna, oregánó
– kevés olívaolaj
– kb 1 kg krumpli

Elkészítés

A krumplit megpucolom, és vékony (kb 3-4 mm) szeletekre vágom. Egy hőálló edénybe sorakoztatom, minden sort megszórok sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és vékonyan meglocsolom olajjal. A baconszeleteket kiterítem, és a kb kétujjnyi vastagra vágott csirkemellcsíkokra rátekerem. 

Mehetnek a krumpliágyra, és kapnak némi fűszerezést.

200 fokra előmelegített sütőbe teszem, alufóliával letakarva 30 percre. Ekkor leveszem a fóliát, és még 20 percre visszateszem, hogy a bacon finom ropogósra sülhessen. Ha a krumplinak ennyi idő nem elég (ha kicsit vastagabb szeletekre vágom, akkor kevés lehet ennyi idő), a csirkecsíkokat egy tányérra szedem, és csak a krumplit visszateszem még annyi időre, hogy teljesen átsülhessenek.