Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Ízesítés, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Nyakunkon a bodza szezon, remek alkalom egy finom bodzaszörp elkészítésére. És ha már kész a szörp, igazi frissítő, adalékanyagmentes házi jégkrémet is készíthetünk belőle. Mutatom is, hogyan 🙂


Hozzávalók

– a szokásosnál kicsit édesebbre kevert bodzaszörp
– jégkrémforma


Elkészítés

A formába töltöm a bekevert szörpöt, ügyelve, hogy a formákat ne töltsem teljesen tele (hiszen fagyás közben nő a térfogata a folyadéknak)

Majd beleállítom a nyeleket, és legalább 12 órára mélyhűtőbe teszem.

Akkor sem kell elkedvetlenedni, ha nincs ilyen jégkrémformánk, tejfölös vagy kefíres pohárkák és fa spatulák ugyanúgy megfelelnek a célnak 🙂

Bármilyen formából úgy a legkönnyebb kiszedni a jégkrémeket, hogy pár másodpercre meleg víz alá tartom a formát, így olvad annyit, hogy könnyen kivehető legyen.