Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nyakunkon a bodza szezon, remek alkalom egy finom bodzaszörp elkészítésére. És ha már kész a szörp, igazi frissítő, adalékanyagmentes házi jégkrémet is készíthetünk belőle. Mutatom is, hogyan 🙂
Hozzávalók
a szokásosnál kicsit édesebbre kevert bodzaszörp
jégkrémforma
Elkészítés
A formába töltöm a bekevert szörpöt, ügyelve, hogy a formákat ne töltsem teljesen tele (hiszen fagyás közben nő a térfogata a folyadéknak)
Majd beleállítom a nyeleket, és legalább 12 órára mélyhűtőbe teszem.
Akkor sem kell elkedvetlenedni, ha nincs ilyen jégkrémformánk, tejfölös vagy kefíres pohárkák és fa spatulák ugyanúgy megfelelnek a célnak 🙂
Bármilyen formából úgy a legkönnyebb kiszedni a jégkrémeket, hogy pár másodpercre meleg víz alá tartom a formát, így olvad annyit, hogy könnyen kivehető legyen.