Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Húsétel, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Egy újabb gyors és finom leves, hiszen egy nap sem múlhat el leves nélkül.


Hozzávalók

– 3 kisebb répa
– 1 közepes zöldség
– 2 fej fokhagyma
– egy kisebb darab karalábé
– egy fej vöröshagyma
– tészta
– pár dkg csirkemáj (például a baconbe tekert csirkemájból kimaradt darabok)
– 1,5 csirkemell
– só, bors
– egy húsleveskocka vagy 2 dl alaplé
– kevés olaj

Elkészítés

A zöldségeket megpucolom, a répát karikára vágom, a zöldséget bevágom, a hagymát és a fokhagymát egészben teszem bele, a karalábét pedig ujjnyi vastag szeletekben. Kevés olajon a fokhagyma kivételével minden zöldséget megpirítok. Közben a csirkemellet falatnyi kockákra vágom. Amikor már finoman illatoznak a zöldségek, felöntöm vízzel, ízesítem fűszerekkel, a leveskockával, és beleteszem a husit és az egész fej fokhagymákat is.
Nem kell sok idő, míg puhára fő a hús és a zöldségek, ekkor beleteszem a tésztát és a csirkemájat is – ezeknek elég kb 6-8 perc. A biztonság kedvéért ellenőrzöm a májat, ha már nem véres a közepe, kész is a leves :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/